Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@12:01:22 GMT

گرانی کالاها تقصیر نقدینگی است، نه دلار

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۹۹۷۳۸

یک اقتصاددان گفت: کاهش قیمت اجناس به دلار بستگی چندانی ندارد، بلکه علت تورم در کشور نقدینگی است. این در حالی است که تخمین زده شده حجم نقدینگی تا پایان سال به ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.

به گزارش ایسنا، مرتضی زمانیان در مورد علت کاهش نیافتن قیمت اجناس اظهار کرد: داستان کاهش قیمت ارز و عدم کاهش قیمت کالاها، در چند سال گذشته با افزایش قیمت بنزین تکرار می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن موقع وقتی قیمت بنزین زیاد می‌شد از قیمت پرتقال گرفته تا دستمال کاغذی همه کالاها افزایش پیدا می‌کرد و این افزایش را به بنزین نسبت می‌دادند.

وی افزود: مساله عدم کاهش قیمت اجناس به دلار بستگی چندانی ندارد. علت تورم در کشور مساله نقدینگی است. فرض کنید بنده مبلغ پول ثابتی را در اختیار دارم، اگر تصمیم بگیرم که کالایی بخرم که تا به حال یک قیمت داشته و الان قیمتش افزایش پیدا کرده و تقاضای من برای خرید این کالا ادامه داشته باشد، پس باید پول بیشتری برای آن کالا بپردازم و این یعنی مخارج من در یک حوزه بیشتر می‌شود و در حوزه دیگری مانند سفر کمتر می‌شود یا به صفر می‌رسد.

مدیر گروه مطالعات اقتصادی اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست‌گذاری که شب گذشته در برنامه تلویزیونی پایش سخن می‌گفت، اظهار کرد: در حال حاضر در بعضی جاها مثل حوزه سفر و گردشگری رکود داریم و در جاهای دیگر تورم شدیدی داریم که مثال این مورد مواد خوراکی است. وقتی همه چیز در حال افزایش قیمت است، این نشان می‌دهد که نقدینگی جامعه زیاد شده است. خیلی از افرادی که درآمد ثابتی دارند حجم نقدینگی آن‌ها ثابت مانده ولی آمارها نشان می‌دهد نقدینگی در جامعه بسیار بالاست.

زمانیان گفت: عامل اصلی افزایش قیمت‌ها نقدینگی است. به دلیل سیاست‌های نادرست، نقدینگی تورم در کشور ایجاد کرده است. پس بدانیم ارز تاثیر چندانی در افزایش یا کاهش قیمت ها ندارد. افزایش قیمت ارز هم خود معلول آن پدیده‌ای است که مسکن، خدمات و ... بخاطر آن افزایش پیدا کردند و آن نقدینگی است.

این اقتصاددان گفت: تخمین زده شده حجم نقدینگی تا پایان سال به ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان برسد. تا نقطه‌ای جذابیت سود بانکی بر خرید ارز و سکه طلا می‌چربید ولی از آن نقطه به بعد خرید ارز و سکه جذابیت بیشتری پیدا کرد. به همین خاطر مردم پول خود را از بانک بیرون کشیدند و به سمت بازارهای مختلف روانه کردند.

گفتنی است؛ طبق نظر سنجی از مردم، علت ارزان نشدن کالاها به نظر ۷۳.۱۳ درصد از شرکت‌کنندگان ضعف نظارت مسئولان عنوان شد و ۱۶.۵۲ درصد به سوء استفاده عرضه‌کنندگان نسبت داده شد و پس از آن فاصله زمانی واردات تا بازار با ۵.۱۰ درصد و حرص مصرف کنندگان با ۴.۹۵ درصد به ترتیب انتخاب‌های بعدی مردم بودند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۹۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۲۰

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۷ افزایش به ۲۳۱۵ دلار و ۱۱ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت طلا در شرایطی ثابت مانده که سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا به دنبال سرنخ‌هایی برای احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو هستند. بالا رفتن ارزش دلار هم مانع افزایش قابل توجه قیمت طلا شده است.
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.27 افزایش به 2315 دلار و 11 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک با یک کاهش 0.06 درصدی به 2320 دلار و 90 سنت رسیده است.
ارزش دلار 0.1 درصد افزایش یافته و خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گران‌تر کرده است.
تحلیلگران عقیده دارند بازار احتمالاً منتظر محرکی برای افزایش قیمت است و به نظر می‌رسد مشارکت محدود مدیران مالی مانع کاهش بیش از حد قیمت طلا می‌شود.

قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/19

سوزان کالینز رئیس بانک فدرال رزرو بوستون اطمینان داد شرایط فعلی سیاست‌های پولی آمریکا رشد اقتصاد را کند می‌کند و لازم است تورم به هدف دو درصد بانک مرکزی بازگردد.
سرمایه‌گذاران در حال حاضر منتظر اطلاعات دانشگاه میشیگان در مورد حساسیت مصرف‌کنندگان هستند که قرار است در روز جمعه منتشر شود و همچنین اظهارات مقامات فدرال رزرو آمریکا. 
شاخص قیمت مصرف کننده در آمریکا در 15 ماه مه اعلام می‌شود.
پس از انتشار اطلاعات مربوط به آمار ضعیف اشتغال در آمریکا، بازارهای مالی احتمال می‌دهند فدرال رزرو دو بار در سال جاری میلادی نرخ بهره را پایین بیاورد.
رشد اشتغال در آمریکا در ماه آوریل آهسته‌تر از حد انتظار بوده و متوسط افزایش سالانه دستمزدها هم برای اولین بار طی سه سال گذشته به کمتر از 4 درصد رسیده است.
پایین آمدن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را کاهش داده و تمایل برای خرید آن را بالا می‌برد.
در این بین بانک مرکزی اروپا قول داده نرخ بهره را در ششم ماه ژوئن پایین بیاورد.
در میان سایر فلزات گرانبها قیمت نقره با 0.92 درصد افزایش به 27 دلار و 86 سنت رسید و پلاتین با یک کاهش 0.58 درصدی 982 دلار و 5 سنت معامله می‌شود.
انتهای پیام/8

دیگر خبرها

  • ادعای اقتصاددان از فرآیند گرانی قیمت دلار در ایران | پای چه کسی وسط است؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
  • نقش دلار در تورم چقدر است؟
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • قیمت طلا به ۲۳۱۷ دلار رسید
  • برنت ۸۲ دلار و ۹۴ سنت شد
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • ستون رشد نقدینگی ریخت
  • نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید