Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به کاهش رأی حزب عدالت و توسعه در بین مردم ترکیه، گفت: اردوغان از طرق مختلفی همچون تنش‌زایی با کشور‌های همسایه و اروپایی قصد افزایش رأی خود در انتخابات آتی را دارد؛ اقدامات او در عرصه سیاست داخلی و خارجی باعث کاهش قدرت ترکیه شده است. سید علی قائم مقامی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به تنش‌زایی اخیر ترکیه و نیز ارتباط آن با کاهش ارزش پول ملی این کشور گفت: ترکیه هم‌اکنون ۴۴۹ میلیارد دلار بدهی مالی دارد که از این میزان ۲۶۰ میلیارد دلار بدهی خالص است و بقیه این مبلغ نیز بهره‌ این بدهی‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به نرخ بیکاری در ترکیه گفت: میزان نرخ بیکاری در ترکیه به طور رسمی ۱۴ درصد و به‌طور غیررسمی بالای ۲۲ درصد اعلام شده است.
قائم مقامی یادآور شد: ترکیه در انجام امور اقتصادی خود از نیروی کار ارزان که شامل ۳۰۰ هزار نیروی افغانستانی و ۵۰۰ هزار نفر نیروی عراقی و آوارگان موقت سوری هستند، کمک می‌گیرد. طبق قانون اساسی ترکیه عنوان پناهنده تنها به اتباع کشور‌های عربی اطلاق می‌شود و به اتباع کشور‌های شرقی تعلق نمی‌گیرد. 
وی با اشاره به حضور ۵ میلیون پناهنده در کشور ترکیه، گفت: حضور این تعداد اتباع کشور‌های خارجی در ترکیه به بروز معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در این کشور دامن زده است به طوری که در برخی شهر‌های ترکیه تعداد پناهندگان سوری بیشتر از اتباع خود این کشور است. 
وی با اشاره به کاهش ارزش پول ملی ترکیه گفت: هم‌اکنون هر یک لیر ترکیه معادل ۹.۶۲ دلار  و نیز معادل ۱۱ یورو محاسبه می‌شود؛ کم شدن ارزش پول ملی ترکیه باعث شده بدهی‌های خارجی این کشور افزایش داشته باشد.
کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به قرارگرفتن اسم ترکیه در لیست خاکستری FATF، گفت: یکی از علل قرارگیری ترکیه در این لیست، تحریم حالک بانک از طرف خزانه‌داری آمریکاست. عامل دوم اعتراض آمریکا به عدم حسابرسی و دریافت مالیات ترکیه از صندوق‌های ثروت و صلح در این کشور است.
وی گفت: بر اساس طراحی چشم‌انداز ۲۰۲۳ ترکیه بنا بوده این کشور امسال ۹ درصد رشد اقتصادی داشته باشد که هنوز به تحقق آن موفق نشده است، همچنین قرار بوده میزان صادرات این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵۰۰ میلیارد دلار برسد که هنوز این رقم بین ۱۸۰ تا ۲۲۰ میلیارد دلار است.
قائم مقامی گفت: طبق چشم‌انداز سال ۲۰۲۳ قرار بوده درآمد سرانه این کشور به ۲۵ هزار دلار برسد، اما این رقم تا چند سال پیش ۱۱ هزار دلار بود که هم‌اکنون به ۹ هزار دلار کاهش یافته است.
وی با اشاره به حاشیه‌ها و تنش زایی سیاسی اردوغان در روزهای اخیر نیز گفت: اخیراً اردوغان با ۱۰ کشور غربی  شامل آمریکا و ۹ کشور اروپایی بر سر آزادی عثمان کاوالا فعال سیاسی، حقوق بشری و سرمایه‌دار ترکیه دچار خصومت شده است. آمریکا و سفرای ۹ کشور اروپایی در بیانیه مشترکی خواستار آزادی او شده بودند، اما اردوغان این کار را دخالت در امور ترکیه قلمداد کرد و خواهان اخراج سفرای این کشور‌ها شد که با کوتاه آمدن آن ۱۰ کشور غربی و عقب‌نشینی از مواضع‌شان این موضوع رفع شد.   قائم مقامی افزود: زندانی شدن صلاح الدین دمیرتاش رهبر حزب دموکرات خلق نیز یکی دیگر از عوامل بروز اختلاف بین اردوغان با اتحادیه اروپاست چرا که اتحادیه اروپا طبق پیمان دادگاه حقوق بشر اروپا که ترکیه آن را امضا کرده است خواهان آزادی میرتاش هستند و این اقدام اردوغان را نوعی اقتدارگرایی و دیکتاتوری قلمداد کرده‌اند.
کارشناس مسائل ترکیه گفت: اردوغان در آستانه برگزاری انتخابات ترکیه با ایجاد بحران‌های داخلی و خارجی و ایجاد تنش در افکار عمومی تلاش می‌کند نظرات افکار عمومی این کشور را به سوی خود جلب کند.
وی با اشاره به اقدامات تنش‌زای اردوغان در ارتباط با ایران نیز عنوان کرد: اخیراً اردوغان در ادعا‌هایی مداخله جویانه گفته بود کریدور زنگزو را افتتاح می‌کنیم و ایران هم نمی‌تواند جلوی این کار را بگیرد چراکه آذربایجان تحت حمایت ترکیه و اسرائیل است.
قائم مقامی گفت: اردوغان با دشمن نشان دادن همسایگان و کشور‌های اروپایی تلاش می‌کند همه کشور‌ها را دشمن کشور ترکیه و مردم را زیر پرچم حزب عدالت و توسعه نشان دهد.   وی با اشاره به کاهش رای حزب عدالت و توسعه در بین مردم ترکیه، گفت: اردوغان از طرق مختلفی همچون تنش‌زایی باکشورهای همسایه و اروپایی  قصد جلب حمایت مردم و افزایش رای خود در انتخابات آتی را دارد؛ اقدامات او در عرصه سیاست داخلی و خارجی باعث کاهش قدرت ترکیه شده است.

 

بیشتر بخوانید:  آیا اقتصاد ترکیه در آستانه فروپاشی است؟   انتهای پیام/  برچسب ها: سید علی قائم مقامی ترکیه ایران حالک بانک

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترکیه ایران میلیارد دلار قائم مقامی تنش زایی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۶۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟

کارشناس مسائل ترکیه اقدام اخیر دولت آنکارا در تعلیق فعالیت‌های تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی را حرکت مثبتی عنوان کرد و گفت: می‌بایست این حرکت به دیگر کشورهای اسلامی که همچنان با رژیم صهیونیستی دارای ارتباطات اقتصادی و تجاری هستند، گسترش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، در هفته گذشته مقامات ترکیه به صورت رسمی از تعلیق روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی خبر دادند و در همین ارتباط وزارت بازرگانی این کشور روز پنجشنبه تایید کرد که تجارت با رژیم صهیونیستی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده‌اند و این تصمیم تا زمانی که از ارسال بی وقفه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اطمینان حاصل نشود، لازم الاجرا خواهد بود.

اوایل روز جمعه نیز، عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه نیز گفت که اقدامات محدودکننده تنها پس از آتش‌بس در غزه لغو خواهد شد.

در همین زمینه رجب طیب اردوغان نیز در سخنانی گفت: آنکارا به پایان دادن به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری خود با اسرائیل متوسل شد، زیرا دولت یهود در حال حاضر از حمایت کل غرب، به ویژه ایالات متحده، برخوردار است تا به اقدامات نظامی خود علیه فلسطینیان در غزه ادامه دهد.

رییس‌جمهور ترکیه در این زمینه ادامه داد: ما می‌خواستیم بدون عجله روند را ارزیابی کنیم و این گام را برداشتیم. کل غرب برای اسرائیل کار می‌کند. آنها برای اسرائیل کار می‌کنند، به ویژه ایالات متحده. همانطور که آنها سرمایه‌های خود را بسیج کردند، مردم فلسطین محکوم به این شدند که در برابر بمب‌های اسرائیلی بمیرند. ما نتوانستیم در مقابل این امر کاری نکنیم، بنابراین گام‌هایی برداشتیم و این در را بستیم.

بر اساس آمار تجارت خارجی ترکیه که توسط اسپوتنیک تحلیل شده است، این کشور در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار کالا به اسرائیل صادر و ۱.۶ میلیارد دلار کالاهای اسرائیلی وارد کرده است.

کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقد هستند که فشار افکار عمومی جهان اسلام و مردم ترکیه در اتخاذ این تصمیم از سوی دولت اردوغان موثر بوده است و آنها بعد از هفت ماه از وقوع جنگ بر اثر این فشارها ناچار به اتخاذ این تصمیم شدند.

«رضا عابدی گناباد» در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اقدام اخیر ترکیه در تعلیق فعالیت‌های تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی تا زمان ایجاد آتش‌بس در غزه  و تسهیل ارسال کمک‌های انسان دوستانه به این منطقه تصریح کرد: اینکه ترکیه بخشی از تجارت خود را با رژیم صهیونیستی به حالت تعلیق درآورده امر مثبتی است و باید از اقدام ترکیه حمایت شود.

 این کارشناس مسائل ترکیه با بیان اینکه ترکیه در بین کشورهای مسلمان بیشترین ارتباط تجاری و اقتصادی را با رژیم صهیونیستی دارد، اظهار کرد: این اقدام ترکیه باید به دیگر کشورهای اسلامی نیز که با این رژیم دارای چنین ارتباطی هستند گسترش پیدا کند و کل تجارت کشورهای اسلامی با این رژیم متوقف شود.

او  همچنین در مورد اینکه چرا در هفت ماه گذشته علیرغم برخی از فشارهای داخلی و افکار جهان اسلام، ترکیه اقدام به تعلیق روابط تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی نکرده بود، گفت: باید توجه داشت که در حال حاضر نیز ترکیه بخشی از تجارت خود را با این رژیم به تعلیق درآورده و هنوز حرکت برخی از کشتی‌ها از سمت این کشور به سمت رژیم صهیونیستی ادامه دارد.

این کارشناس مسائل ترکیه با بیان اینکه اردوغان در حال حاضر در داخل ترکیه وضعیت خوبی ندارد، خاطرنشان کرد: او در انتخابات شهرداری‌های ترکیه با شکست مواجه شد و جریان اسلام گرا که منتقد سیاست‌های اردوغان در ارتباط با غزه بودند به حزب عدالت و توسعه رای ندادند و به حزب رفاه نو که توسط پسر نجم الدین اربکان اداره می‌شود رای دادند و این نشان دهنده این است که وضعیت اردوغان وضعیت خوبی نیست و با اینگونه اقدامات به دنبال این است که وضعیت خود را سر و سامان بدهد.

عابدی گناباد با بیان اینکه بخشی از مردم ترکیه که در انتخابات شهرداری‌ها به آقای اردوغان و حزب او رای ندادند بخاطر این بود که سیاست‌های اردوغان در مورد فلسطین را تایید نمی‌کردند، ادامه داد: در حال حاضر به نظر می‌رسد که اردوغان با این تصمیم به دنبال این نیز هست که با کارت فلسطین بازی کرده و محبوبیت برای خود در داخل ترکیه ایجاد کند.

این کارشناس مسائل ترکیه با اعتقاد بر اینکه بعد از عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی محبوبیت ترکیه در جهان اسلام کمرنگ تر شده است، افزود: ترکیه با اینگونه اقدامات سعی می‌کند که به نوعی انتقادات موجود در جهان اسلام در ارتباط با روابط تجاری و بازرگانی این کشور با رژیم صهیونیستی در زمان جنگ را کاهش دهد.

عابدی گناباد تصریح کرد: علی رغم این مسائل باید در مجموع گفت" حرکت ترکیه در این زمینه مثبت بوده و باید مورد حمایت و تشویق قرار بگیرد. "

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام